Kolofon

2019.júl.23.
Írta: Mitch Healy 33 komment

Világrengető tudományos felfedezés az ember származásáról

longhorn-beetle-3345655_960_720.jpgFinn tudósok, Maki Kaurismuki és Björn Jonagold, fantasztikus felfedezést tettek, amikor egy isten háta mögötti Északi-tengeri szigeten Antasklaskirun-on kutatták a helyi élővilágot. A sziget teljesen elzárt a külvilágtól, ezért is nyújt a tudománynak végtelen tárházát az ott élő fajok tanulmányozáshoz. A két elkötelezett tudós azonban álmában sem gondolta volna, hogy amit találnak az radikálisan felforgatja az evolúcióról eddig alkotott elképzeléseinket.

Tovább

A Marvel jelenség

avengers-endgame-poster-top-half.jpgA Bosszúállók: Végjáték kapcsán nem a filmről vagy filmekről tudunk beszélni leginkább, hanem sokkal többről. Egy jelenségről, amelyben a Marvel uralma alá hajtotta a képregények után a mozikat is.

Tovább

Színészek, akik a leglátványosabban unják a Marvel Univerzumot

Bár a nézőknek nagyon bejön ez a képregényes marvelesdi a moziban, láthatóan vannak színészek, akik korántsem lelkesednek érte ennyire. És a nagy vásznon kifejezetten kínos nézni a közömbös megjelenésüket. Nézzük azokat, akik a leglátványosabban unják az egészet.
hopkins.jpg

Tovább

Miért jó film az első Predator és a folytatások miért nem?

predator2.jpegA filmtörténet egyik rusnya szörnyetege a napokban újra szemléltető oktatást tart hentelésből a mozivásznon. Fogadtatása azonban igen vegyes, ellentétben a valamikori belépőjével, amely nagyon badass volt, és kiállta az idők próbáját. A folytatásokat valahogy sosem sikerült igazán eltalálni. Vajon miért? Mi tette az első filmet bravúrossá a többit meg a futottak még kategória tagjaivá?

Tovább

Most akkor jó vagy nem jó film a Jurassic World: Bukott birodalom?

jw2.jpgMivel már minden létező rosszat elmondtak a filmről ezért nem túl nagy elvárásokkal ültem be rá. A végén az első, ami eszembe jutott ez volt: ez egy oltári nagy faszság, fasza kivitelben. Nem értem miért a sok ekézés, semmivel sem vállalhatatlanabb a korábbi részeknél. Leszámítva az etalonnak minősülő első klasszikust, ugye. A továbbiakban erősen spoileres lesz az írás, csak saját felelősségre olvassa tovább mindenki.

Tovább