Jövőre minden megint más lesz

Szilveszterkor bazi nagy bulikat csapunk, amelyen megünnepeljük, hogy holnaptól megint minden más lesz. Nézzünk néhány érdekességet, amelyről már most tudjuk, hogy jövőre megédesítik (?) az életünket.
confetti-1155442_1280.jpg

A bankkártyás fizetés forradalmasítása
Amilyen nagyban felforgatta pár éve a PayPass, azaz érintés nélküli kártyás fizetési mód a piacot, annál is nagyobb érdeklődés övezi a következő újdonságokat. Az már köztudott, hogy 2019 derekától megvalósul az azonnali átutalás, de egy még ennél nagyobb dobásra is számíthatunk. Ez az újítás radikálisan csökkenti majd a bankok adminisztrációját és a felhasználóknak még vonzóbbá teszi a bankkártyák használatát. A korszakalkotó ötlet, hogy a kis összegű költéseinket - hazánkban ez ugye 5000 Ft-ban limitált jelenleg -, amelyekhez elég a pin kód megadása nélkül csupán a terminálhoz érinteni a kártyát, a továbbiakban le sem vonják a számlánkról. Olyan minimális összeg ez a pénzügyi intézetek számára, miközben rengetek felesleges ügykezelést okoz, hogy a továbbiakban nem kívánnak vesződni vele. Az első tesztek nem csak sikeresek voltak, de jelentős népszerűséget is hoztak a bevezetést szorgalmazó bankoknak. A PayFree szolgáltatás több, mint 350%-al növelte azon ügyfelek számát, akik élni kívántak ezzel az opcióval. Soha egyetlen banki újítás nem hozott magával ekkora növekedést, itthon is bizton számíthat majd nagy népszerűségre.
credit_card.jpegUtcai bérletek
A BKK és a Fővárosi Önkormányzat együttműködése nyomán jött létre egy teljesen új közlekedési díj bevezetése, amely a gyalogosokat érinti és Budapest utcáira vonatkozik. Tekintettel arra, hogy a gyalogosok is nagyban hozzájárulnak a járdák és utak amortizációjához, így logikusnak tűnt, és időszerűnek is, hogy lépjenek ebben az ügyben. Januártól jegyeket és bérleteket válthatunk majd azokra a budapesti közterületekre - utca, út, tér, köz, térköz, stb. -, amelyeket igénybe kívánunk venni. Minden utca sarkán telepítésre kerül egy jegykezelő automata és rendszeresen találkozhatunk majd ellenőrökkel is. Természetesen a bizonyos útvonalakon rendszeresen közlekedők erre a szolgáltatásra is válthatnak majd bérleteket, sőt, tetszés szerint lehet kombinálni a különböző köztereket, a saját, egyéni igényeinkhez igazítva.
budapest-1349290_1280.jpgIndul MOL Potyi
Szintén a városi közlekedést érintő újítás, hogy a közbringarendszer nagy sikerén felbuzdulva, egy vadonatúj sofőrszolgálat kezdi meg a működését, várhatóan 2019 tavaszán. Figyelembe véve a kor igényeit, amely szerint az embereknek ma az idő a legkritikusabb tényező az életében, ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy ne veszítsünk időt, még a kis és nagy dolgok elvégzésével sem. Eddig talán nyűg volt és időveszteség míg kimentünk a wc-re, ám ez rövidesen megszűnik. Nincs más teendőnk, mint hívni egy MOL Potyit, és amíg a magas higiéniai kritériumoknak megfelelő, zárt és diszkrét kinézetű elektromos dobozos autó átszállít egyik helyről a másikra, kényelmesen és nyugodtan tehetünk eleget a természet hívásának is. Az elfoglalt és sikeres egyének hatékonyabb időmenedzsmentet valósíthatnak meg. Nincs többé felesleges és kihasználatlan idő. Valószínűleg új kifejezéssel bővül majd ékes nyelvünk, a szorgalmas mellett megjelenik a szargalmas is.

Kezdetét veszi a HFFP (Hungaryan Fast Food Program)
Egy igazi hungarikummal bővülünk, ugyanis egyre több utcai gyorsétkezdét találni úton útfélen. A gyros már-már hazai nemzeti ételnek számít, hacsak a gyroszos étkezdék számát nézzük. Ezért határozott úgy a Hungarikum Bizottság, hogy átképezi a gyroszosokat tradicionális magyar falatozókká. Minden éhes magyar szájba paprikás csirkét, gulyást, töltött káposztát, hurkát, kolbászt, lángost, nokedlit és kocsonyát. Inkább díszelegjen pörkölt szaft az ingeken, blúzokon és nyakkendőkön, mint tzatziki mártás. Ezzel csorgatjuk le és be a nemzetiségi érzést a hétköznapi életünkbe és viseljük büszkén a munkahelyen is e magyar jellegzetességeket.
gyros-625345_1280.jpgA kétharmad nem elég!
Végezetül egy politikai korszerűsítés. Kormányunk nem bízik a véletlenben és úgy érzi a megszerzett kétharmad már nem elég. Ezért további módosítások várhatók a választási törvényben. A készülő előterjesztés szerint a határon túli kettős állampolgárságú magyarok szavazata kettőt ér majd. Nem véletlenül kettős állampolgárok, aki ráadásul elég messze kerültek hazájuktól. Így biztosítaná a kormány, hogy távoli hazánkfiainak a hangja biztosan eljusson hozzánk, és persze a saját politikai helyzete is tovább erősödhessen az itteni ellenzékkel szemben.

Hogy a következő év is rengeteg izgalmat, újdonságot és fordulatot hoz, az már most biztos. Pedig ez csupán az előzetes.

Kívánom, hogy legyen mindenkinek boldog, asszimetrikus, globalizált, porcelánszaggató, faramuci, verőfényes, glamour napos, permanens, zsémbes, zilált, és konszolidált új éve!