10 holtbiztos tipp, amivel jó áron adhatod el a lakásod

house-1407562_960_720.jpg

Dübörög az ingatlanpiac. Mindenki szeretne jó áron venni és jó áron túladni a házán, lakásán. Íme 10 tuti tipp, amivel a lehető legjobb árat kaphatod az ingatlanodért.

1. Ne kockáztass. A legtöbb embernek általában jó, ha egy lakása van. Ezért menj biztosra. Előbb a szomszédét add el, és ha sikerrel jársz, akkor próbálkozhatsz a sajátoddal is.

2. Készíts vonzó fotókat a hirdetéshez. Előtte pakolj össze. Nincs lelombozóbb látvány egy ingatlan hirdetésben, mint a rumli. A széken heverő koszos ruhák, a konyhában a mosatlan edények, a kanapén aléltan heverő hiányos öltözetű barátok, barátnők vagy a képbe belógó tűzpiros Ferrari.

3. Add fel a hirdetést. De legyél feltűnő. Hirdesd meg a társkereső oldalon. Lakás keresi hűséges, nagyvonalú és domináns gazdáját. Alkalmi kapcsolat kizárva, kizárólag hosszútávú komoly érdeklődők keressenek. A jelige lehet: "nem csak szexhez kellesz".

4. Teszteld a vevőjelölteket. Töltess ki egy tesztlapot az érdeklődővel, ami megmutatja mennyire lesz lelkiismeretes új tulaja az ingatlannak. Ez szemlélteti neked milyen fontos a kecó jövője, és az egyetlen módja a megfelelő tulajdonosi utódlásról való gondoskodásnak. Akár különböző próbatételeknek is alávetheted, hogy megbizonyosodj alkalmasságáról. Például lemérheted mennyi idő alatt hárít el egy dugulást vagy cserél ki egy izzót. A végén pedig közöld vele, hogy majd értesíted övé lett-e a lakás.

5. Légy barátságos és segítőkész. Rámold ki a lakást. Fogadja a vevőt a tágas, üres kégli, éreztetve, hogy akár azonnal költözhet. Ha nem lenne elég pénz nála, kísérd el az ATM-hez. Ha ez nem elég, akkor menj el vele a banki hitelfelvételhez. És amennyiben ez sem mutatkozna elégnek, akkor költözz hozzá, míg folyósítják a pénzt. Közben biztasd, már nem tart soká, hogy megkapja a kért hitelt. Ez utóbbi igen ösztönzőleg hat majd rá.

6. Legyél kedves hagyományőrző házigazda. Fogadd az érdeklődőt örömmel és welcome drinkkel. Minden helyiség megtekintésekor koccintsatok, mondván, ez egy szép és ősi skandináv szokás, és te szereted ápolni a hagyományokat. Ügyelj rá, hogy addig itasd, míg alá nem írja a szándéknyilatkozatot.

7. Ne mutasd, hogy nagyon kell a pénz. Amennyiben a leendő tulajdonos nem rendelkezik elég készpénzzel a foglalóhoz, ne ajánld fel neki, hogy megelőlegezed a pénzt, amíg összekaparja a szükséges összeget. Valószínűleg nem ő az embered.

8. Tedd személyessé. Mesélj megtörtént sztorikat, amellyel emberileg közelebb hozhatod hozzájuk a lakást. Meséld el például, hogyan ütötte be a kád szélébe a fejét a nagynénéd, akiből aztán dőlt a vér, aminek a látványától a férje rosszul lett és tele hányta a beépített gardróbot. Ha mélyebben behajolnak a szekrénybe még ma is érezhetik ennek a szagát. Ez egy megható, érzelmes történet.

9. Ne sürgesd a döntést. Hagyd megfontoltan gondolkodni leendő vevődet. De azért mondd, hogy minden egyes nappal 100 ezerrel emeled a lakás eladási árát addig, amíg valaki le nem teszi a foglalót. Ez kelt benne egy mérsékelt sürgősségi érzést.

10. Adj ajándékot. Mindenki szereti, ha kap valami pluszt, az ingatlanvásárlók is. Itt az idő, hogy megszabaduljunk az olyan járulékos dolgoktól, mint a haszonélvezeti jogot élvező nagymama. Add a nagyit a lakáshoz grátisz a boldog, új tulajnak.

Ugye, nem is olyan bonyolult ez a néhány egyszerű lépés, amelyek hozzásegítenek az optimális haszonhoz. Érdemes élni velük, akárkinek a lakását adjuk is el.
purchase-3347053_960_720.jpgHa tetszett ez a poszt, akkor bárhol vagy is, most ugorj fel, tapsolj egyet és kotkodácsolj hangosan.