Álom diákmunka - Mégsem illegális a szerencsejáték kiskorúaknak!

poker-3024531_960_720.jpgHa nyár, akkor örökzöld téma a diákmunka. Így augusztus derekán pedig még igazán aktuális is. Azonban ki gondolná, hogy a közösségi szolgálat teljesítése is kiugró jövedelmet eredményezhet?

A napokban egy bridzs tanfolyam hirdetése kapcsán figyeltem fel az alábbi információra. A hatályban lévő köznevelési törvény szerint a középiskolai bizonyítvány megszerzéséhez feltétel, hogy a diákok 50 óra közösségi szolgálatot teljesítsenek. A Magyar Bridzs Szövetség szerződésben áll számos középiskolával, akiknek a tanulói teljesíthetik ezt a kötelezettségüket úgy is, hogy idősekkel játszanak, tehát bridzselnek.

A kérdésnek jobban utána járva, kiderült ez igazán jövedelmező alternatíva a fiatalok számára. A játékot 10 Ft-os alapon kezdik, és ha igazán belemelegszenek, akkor módjukban áll az öregek teljes nyugdíját elnyerni. Több mára profi pókeres is élt ezzel a módszerrel, így szerezve meg az első millióját és ezzel együtt a kiugrási lehetőségét. Szóval a nyugdíjasok megkopasztása teljesen legális és magas pénzkereseti formula a diákok számára. Ráadásul növeli a szociális érzékenységüket is.

Felmerül a kérdés, mi a helyzet a közmunkák egyéb fajtájával, vannak-e még a fentihez hasonló sikerrel kecsegtető opciók? Megvizsgálva a statisztikákat, jól látható, van még az iskolások részére egyéb a közmunka profilba illő tevékenység, amely jó pénzt jelenthet. A legnépszerűbb közmunkák listáján, a megkereshető pénzek nagyságának fényében, az alábbiakat találjuk.
bikini-377488_960_720.jpgMásodik helyen áll, lomtalanításon segíteni a rászoruló guberálóknak, majd részt vállalni a zsákmány értékesítésében. Ez igényel némi emberismeretet, pszichológiai beleérző képességet, hiszen bizalmába kell férkőzni és be kell épülni ebbe a zárt rétegcsoportba. Aki a pénzen kívül a kihívást is szereti, az itt megtalálja a számítását. A kedvelt tevékenységek listáján a harmadik helyre egy izgalmas búvármeló került. Szabadstrandokon a figyelmetlen fürdőzők elvesztett fürdőruháinak a tófenékről való felhozása. A szerencsétlenül járt üdülők minden pénzt megadnak apró ruhadarabjukért, ha ki akarnak jönni a vízből. A gyermek pedig megízlelheti milyen érzés másoknak majdnem önzetlenül segíteni. Pénzkereset szempontjából a negyedik helyen egy speciális tudást igénylő munka áll, az informatikai oktatás. Megtanítani képzetleneknek a számítógép alapfokú használatára. Hogyan készítsenek prezentációt, írjanak meg egy levelet, hozzanak létre e-mail címet és facebook profilt, hekkeljék meg a bankjukat, találják meg és törjék fel a biztonsági réseket. A mai világunkban óriási előnyt jelent országos szinten, ha minél többen eligazodnak a számítástechnika körében.

Ez csak néhány a kimutatások szerinti legkapósabb közösségi szolgálatok közül. Az érdeklődők megannyi hasonló területen élhetik ki segítő, támogató, jobbító szándékaikat, gyakran anyagilag is jól járva.

Szerinted is teljes elmebaj ez a cikk? Akkor oszd meg gyorsan.