Ezeket a filmeket mindenképp látni kell 2019-ben!

cinema-2502213_960_720.jpgJócskán benne járunk már az évben. A filmstúdiók ilyenkor gőzerővel készítik azokat az alkotásokat, amelyekkel jövőre örvendeztetnek meg minket. Filmajánlónkban összeszedtük a hat legizgalmasabbnak ígérkező projekteket.

Forrest kapitányangol-amerikai dráma
Történet egy teherhajó kapitányáról, akinek a hajója jéghegynek álcázott kalózoknak ütközik. A hajótörést követően napokig hánykolódik az óceánon, majd partra vetődik el egy alaktalan szigeten. Éveket tölt magányos számkivetettként ezen a szigeten, míg elszánja magát, hogy átússza az óceánt és hazatér. A film szállóigévé vált híres mondata is innen származik: „Ússz, Forrest Ússz!” A rendező Tim Burton lesz, a kapitány szerepében Tom Hanks, a jéghegy szerepében Johnny Depp, az alaktalan sziget szerepében pedig Matt Damon látható.

Brian közlegény megmentéseamerikai háborús dráma
A közel keleten játszódó filmben egy vízen járó amerikai tengerészgyalogos katonát kell megtalálniuk a Háromkirályok fedőnevű titkos akciócsoportnak és biztonságban hazavinniük. A rendezői székben Mel Gibson ül, a főbb szerepeket Chris Pratt, Dwayne Johnson, Zach Galifianakis és Matt Damon játszák.
millenium-falcon-1627322_960_720.jpgStar Wars – Van Rúzsamerikai romantikus űropera
Természetesen nem maradunk Csillagok háborúja film nélkül jövőre sem. A soron következő epizódban három transzvesztita járgánya lerobban a Halál Csillag közelében, és így kénytelenek leszállni az űrállomásra. Először nem találják a hangot a helyiekkel, de aztán legyőzik az előítéleteket, az önző emberek igazságtalanságát, a gonoszok zsarnokságát, és meleg baráti kapcsolatokra tesznek szert. Mire tovább folytathatják az útjukat hazafelé, a birodalom is egy kicsit mássá válik. A főszerepben az orosz származású fekete Vaszilij Snipes roulette táncost láthatjuk, illetve Matt Damont.

Oscar német-angol-amerikai életrajzi dráma
A megtörtént eseményeket feldolgozó film bemutatja egy agilis fiatalember élettörténetét, aki az 1920-as években az olasz maffia sofőrjeként tengeti mindennapjait. Ám túl nagy lelkiismerete és a főnöke lányával való afférja miatt menekülni kényszerül a munkaadójától. Németországban húzza meg magát, azonban kitör a második világháború, és szívére hallgatva minden megtakarított pénzét zsidók kimenekítésére költi. A háború végére szinte nincstelenné válik, ráadásul tovább is kell állnia. Kalandos úton jut el Amerikába, ahol új kihívást keresve a filmszakmában köt ki és megalapítja a szerényen csak magáról elnevezett Oscar díjat. A rendezői teendőket Stephen Frears vállalta. A főhőst Adrian Brody formálja meg, de feltűnik majd a filmben Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Margot Robbie és Matt Damon is.

Az étkezők viadala - utópikus gasztro animációs film
A közeli jövőben járunk, ahol Tinkerbell a konyhatündér és Remy a sztárséf étteremnyitási párharcának lehetünk szemtanúi. Mindketten Párizsban nyitnának éttermet, de meg kell küzdeniük az építőipari munkaerőhiánnyal, a hivatali bürokráciával, a helyi Nébih-hel és az orosz hátszellel rendelkező gonosz borásszal Gerard Departmennel. Vajon melyikünknek sikerül előbb felépíteni és megnyitni vendéglőjét? Tervek szerint 5D-ben kerül a közönség elé a mozi, azaz minden fogás megkóstolható lesz a vetítés alatt. Rendező Jon Favreau, és a szereplőgárda is igen illusztris, Scarlett Johansson, Ansel Elgort, Tom Hardy, Kevin Bacon szerepelnek majd a filmben. Ja, és Matt Damon. bszt-telapo-13.jpgBucó, Szetti, Tacsi - magyar képregényfilm
Addig is, amíg a DC vért izzadva próbál a Marvel nyomdokaiba lépni, Andy Vajna úgy gondolta méltó konkurenciát teremt a nagy amerikai stúdiónak. Ezért felvásárolta a világhírű hazai képregény megfilmesítési jogait, hogy az első élőszereplős verziót elkészíthesse belőle. Várhatóan ez az eredettörténet nem csak egy trilógia nyitódarabja lesz, hanem egy komplett univerzum első epizódja is. Hűen a képregények világához, földön, vízen, levegőben vívnak majd látványos összecsapásokat a hősök. A tervezett költségvetés 9 milliárd forint, ami háromszorosa az eddigi legdrágább hazai mozinak, a Kincsemnek. A három címszereplőt Szabó Kimmel Tamás, Vajna Tímea, Szabó Simon illetve Tompos Kátya kelti életre, míg az ellenlábas csapatot, Rudolf Péter, Nagy Ervin és Gesztesi Károly alkotja majd. Egy rövid cameo erejéig állítólag Matt Damon is beköszön a vászonra. A direktori feladatokat az Oscar díjas Nemes Jeles László vállalta.

Üdítő látni, hogy megkapjuk a betevő sorozataink folytatását, valamint a képregényfilmjeinket is, de közben a stúdióknak van bátorsága valami eredetivel is előállni. És persze Matt Damonnal.
mattdamon.jpgGetty Images

Ha tetszett ez a sok sületlenség, akkor nyomj egy like-ot.