Radikális változások és újabb régi ismerősök a The Walking Dead epizódjaiban

Az 8. évadot követően a sorozat készítői új vizekre eveznek, hogy tovább növeljék a rajongók táborát. Nem titkolt céljuk, minél szélesebb közönségréteget megszólítani. Ennek okán gyökeres változtatásokat terveznek az új idényre. 
the-walking-dead-4.jpg

Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy cikkünk erőteljesen spoileres lesz, ezért csak az olvasson tovább, akit nem zavar, ha lényegi információkhoz idejekorán hozzájut.

Elsősorban a kelet-európai piacra, az idősebb korosztályra, és a zene kedvelőkre koncentrálnának. Mert aki a zenét szereti rossz ember nem lehet ugyebár. Kicsit elvinnék a szériát a musicalek világába és két hentelés között vagy alatt, megszólaltatnák ismert slágereket átiratait. Például feltűnik az új szezonban a rejtélyes "Ász" becenevű figura, akit Korda György fog alakítani, és aki egy népszerű dalát is előadja majd. Ezt. 
Korda-Balázs-Találd ki gyorsan a gondolatom.
A kiszivárgott infók alapján, a szöveg az alábbi változáson megy majd keresztül:
„Harapd ki gyorsan a gondolatom, Mi az, amit ehetnék!
Harapd el gyorsan a hangszalagom, Húzd ki a szívét a mellkasából!"

A második nagy léptékű módosítás, hogy az alkotók szeretnék megszólítani a legkisebbeket is. Ezért leszerződtették Gryllus Vilmost, aki a gitárhúrjaival válassza majd el a zombik fejét a testétől, közben pedig közkedvelt gyermekdalokkal lopja be magát a kicsik szívébe. Például az alábbi nótával.  
Gryllus Vilmos-Sorompó.
Természetesen a dalszöveg ebben az esetben is alkalmazkodik a műfaji követelményekhez. Bennfentesek szerint a következő módon:
"Sorompónál pirosak a lámpák, látom a zombik az utasokat falják,
Hát én itt most mit tehetek? Minden zombit lefejezek."
Egyéb ismert nóták is helyet kapnak majd a zenei repertoárban. Itt lesz például Chuck Berry-től a Blood 66, Billy Idol-tól a Dancing with Machete, az LGT-től a Nem adom fel, míg egy darabban látsz, valamint Karel Gott-tól a Lady kar levál, hogy csak a világhírűbb klasszikusokat említsük.

És ha mindez még nem lenne elég, harmadik nagy dobásként már zajlik egy spin-off előkészítése, amely abszolút a zöldek számára készül. A vegetarianizmus mind szélesebb elterjedésével a producerek úgy vélik nagyon felkapott lenne egy húsevés mentes változat. Ebben a formulában a zombik füvet legelnének és ezzel veszélyeztetnék a Föld ökológiai egyensúlyát. Ez valójában egy félelmetes bio és ökohorror lesz, vér és belezés nélkül, sok zöldséggel és gyümölccsel. A szereposztás még igen képlékeny, de a gyártó cég szeretne a hitelesség kedvéért a lehető legautentikusabb maradni, és olyan művészeket szerződtetni, akik a való életben is vegetáriánusok. Alig hintették el ennek az ötletnek a magjait, máris felrepültek a pletykák, miszerint Kate Winslet-tel állítólag már túl vannak néhány eredményes tárgyaláson. A projekt jelenleg több munkacímen fut, értesülések szerint The Vegetables Dead vagy Field the Walking Dead címmel kerül adásba a következő 2 éven belül.

Akárhogy is, ezek az ígéretes átalakítások, a műfaji radikális újításait, akár teljes megújítását jelenthetik. Igazán ráfér egy kis vérpezsdítés a sorozatra és ezáltal a nézőkre is. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.Ha te is szereted a zöldségeket, akkor egyél belőlük sokat, a rost jót tesz a szervezetnek, az emésztésnek.