Képzelt riport – a rövidesen mozikba kerülő „Jégvarázs 2. – Az OLAF jelentés” kapcsán

Óriási sikert aratott 2013-ban a Jégvarázs című Disney animáció. Hamarosan bemutatják a folytatását és ennek kapcsán beszélgettünk az egyik igen népszerű mellékszereplővel, Olaffal a hóemberrel.
cake-1543822_960_720.jpg

Képzelt riporter: - Örülök, hogy elfogadtad a meghívásunkat.
Olaf: - Mit tehettem volna mást, a szerződésem kötelez a promóciós interjúkra.
K.R.: - Ez kedves tőled. Tudtad, hogy hosszú idő után téged tituláltak a legkevésbé idegesítő mellékszereplőnek Disney filmben?
O.: - Ezt nem tudtam, de csak óvatosan az ilyen meleg, hízelgő fogadtatással, mert olvadozni kezdek.
K.R.: - Akkor vágjunk bele. Hogy kerülték kapcsolatba a szereppel?
O.: - Az ügynökön felhívott, hogy van itt két szereplehetőség. Akkor folytak az előkészületek Jo Nesbø Hóemberéhez és az új köntösbe öltöztetett hőkirálynő animációhoz a Jégvarázshoz. Nagyon letörtem, amikor kiderült, hogy mindkettőben hóembert kéne alakítanom.
K.R.: - De hiszem hóember vagy!
O.: - Ez csak előítélet. És hátrányos megkülönböztetés. Színész vagyok és csak utána hóember. A method-acting végletekig elkötelezett híveként bármit képes vagyok eljátszani. Például megvan a testalkatom hozzá, hogy néhány hógolyóval a számban, eljátsszam a keresztapát egy skandináv remakeben. De tökéletes lennék Miami szuperzsaruként is a Bad Boys 3-ban Will Smith partnereként.
K.R.: - Ha jól tudom Will Smith nem akart társának.
O.: - Elég hidegen fogadott. De aztán jegelték is a projektet. Will meg inkább beérte egy orkkal. Ha tudnád, hogy azok milyen büdösek.
K.R.: - Szóval a két hóember közül ezt választottad?
O.: - Igazából Nesbøhoz nem voltam elég ijesztő. Pedig akkor találtam ki ezt a fejemen átszúrt répa orrot. Nem vették meg. Így maradt a Disney feldolgozás. Ott meg elment viccesbe ez az egész.
K.R.: - De nem bántad meg?
O.: - Egyáltalán nem. Nagy népszerűséget hozott a film. Az emberek szeretik a figurát, és lépten-nyomon megölelnek.
K.R.: - Te pedig köztudottan szereted, ha megölelnek.
O.: - Igen, de azért mindig félek, hogy összeszedek valamit a sok ölelgetőtől. Egy kis nátha itt, egy kis tbc ott, egy kis szifilisz amott.
K.R.: - Most beszéljünk az új részről. Azt rebesgetik, hogy az új Jégvarázsban feltűnik a Disney első bevállaltan meleg karaktere.
O: - Meleg karakter? Ez őrültség! Egy hőkirálynő filmben? Egy hőkirálynős Disney filmben? Kizárt. A Disney sosem vállalja fel nyíltan az aktuális kérdésekkel való foglalkozást. LMBTQ, bevándorló téma, aktuálpolitika és hasonlók kizárva.
K.R.: - Akkor talán mesélj nekünk arról, merre megy tovább a történet?
O.: - Ó, persze. Arendelle királyságába beköszönt a tél, és ott fenn északon ez igen hosszú és sötét időszak. Az ország közvilágítása pedig elég idejétmúlt, ezért Elza Királynő tendert ír ki a közvilágítás korszerűsítésére. Ekkor tűnik fel a színen erős hátszéllel, Tiborc herceg a messzi keleti orbánságból, és próbálja meggyőzni a királynőt, hogy őt válassza befutónak.
K.R.: - Ezek szerint a herceg igazi szépfiú.
O.: - Ó, igen. Olyasmi, mint Hans volt az első részben. Erős kisugárzású, sármos, vezető jellem.
K.R.: - És olyan hataloméhes is, mint Hans volt?
O.: - Erről most nem mondanék többet. Legyen elég annyi, hogy a Sven és Társa nyomozóiroda szimatolni kezd utána és a történet ebbe az irányba bonyolódik tovább.
K.R.: - Sven és Társa nyomozóiroda?
O.: - Nálunk sem fenékig tejfel az élet. A gyenge közvilágítás mellett megromlott a közbiztonság. Régen rossz, ha egy helységben csak az erős köztéri világítás tart vissza egyeseket, hogy az utcán vizeljenek. Ezért Kristof és Sven szakmát váltva, most a rossz fiúkat teszik jégre.
K.R.: - Ezek szerint Arendelle kicsit lezüllötté vált? Ahogy mostanában Bécs?
O.: - Azért ne túlozzunk. Talán, mint a Hős utca környéke, de azért Bécsig ne süllyedünk.
K.R.: - De a címből ítélve a te szereped is jelentős lesz.
O.: - Valóban. Már az elejétől fogva egy kis vidám, minden lében kanál fickó voltam. Arendelleben pedig szükség volt valakire, aki közvetlenségével jó kapcsolatot ápol a néppel és figyelemmel követi a királyságban zajlóeseményeket. Ha pedig valami rendkívüli történik, akkor azt jelenti a királynőnek.
K.R.: - Rendkívüli pedig fog történni?
O.: - Egy közvilágítási pályázatnál bármi megtörténhet. Vagy itt nálatok nem így van?
K.R.: - Nem igazán. A mozi mindig sokkal színesebb, mint a szürke valóság. De vissza a filmhez. Valamit még elárulhatsz nekünk a filmről?
O.: - Lesz néhány nagyobb akciójelenet, köztük az egyik leglátványosabb, amikor a Hóriás összecsap az életre keltett gigantikus kandeláberrel Elios-szal. Ebben a balhéban majdnem én is otthagyom a répám.
K.R.: - Korábban fontos szerep jutott a trolloknak. Most is így lesz?
O.: - Sajnos őket nagyon leköti az online trollkodás, ezért ők kiszálltak a folytatásból. Helyettük azonban feltűnnek a parányi, pénzéhes világító lények, a halo-gének, akik éppen országunk felé kósálnak és új megvilágításba helyezik az eseményeket.
K.R.: - Ez elég rejtélyesen hangzik.
O.: - Az is. Igyekeztünk több csavart, izgalmat és váratlan fordulatot hozni a második epizódba, bízva a közönségsikerben. Ismered a mondást, aki mer, az NER.
K.R.: - És várhatunk újabb slágergyanús zenei betétdalt is?
O.: -  A „LED it go” című szám abszolút annak ígérkezik.
K.R.: - Mindez nagyon felcsigázta a várakozásainkat. Igazán kíváncsian várjuk a bemutatót.
O.: - Remélem nem okozunk csalódást, mint egyszeri politikusnak a milliárdos örökösnő.
K.R.: - Köszönjük ezt a néhány infómorzsát.
O.: - Szívesen, bár máris többet csacsogtam, mint kellett volna. Remélem nem veszítem el miatta a fejemet.

elsa-1417426_960_720.png 

A írás teljes egészében a képzelet szüleménye. Bármiféle hasonlóság élő személyekkel, valós helyzetekkel, nem a véletlen műve, hanem a szándékos szórakoztatásé.

Oszd meg és duhajkodj!