Képzelt Riport – Az első Békamenet megrendezése kapcsán

Idén március 15-én kerül először megrendezésre Budapesten a Békamenet. Ebből a különleges alkalomból beszélgettünk a szervezők egyikével Békás Megyerrel.
frogs-1371297_960_720.jpg

Képzelt Riporter: - Honnan jött az ötlet?
Békás Megyer: - Olyan sok marhaságnak ad otthont ez a város, gondoltuk egyel több vagy kevesebb már nem számít.
K.R.: - Abszolút nincs is célja a kezdeményezésüknek?
B.M.: - De van. Nagyon is komoly. Szeretnénk a békák nagyobb elismerését kivívni. Lehet, hogy nyálkásak vagyunk és sokak szemében undorítók, de többek vagyunk, mintsem rovarokkal táplálkozó kétéltűek.
K.R.: - Mennyivel?
B.M.: - Hát, alkalmazkodunk, ezért minden más szemetet is megeszünk.
K.R.: - Úgy értem mennyivel nagyobb megbecsülésre vágynak?
B.M.: - Szerintem egy béka is van olyan értékes, mint az ember. Mi is tudjuk hallatni a hangunkat, igen hangosan kvartyogunk, tudunk aludni, álmodni, szaporodni és képesek vagyunk köztisztségeket betölteni, sőt akár kenőpénzt is elfogadni.
K.R.: - Tehát szeretnék, ha emberszámba vennék Önöket?
B.M.: - Igen. Szeretnénk valódi értelmet adni a békaember kifejezésnek. Ezért is választottuk mottónknak a jól ismert közmondást: „Ember s béka két jó barát, együtt harcol, s issza borát, vitéz, s bátor mindkettője, áldás szálljon mindkettőre!”
K.R.: - Milyen útvonalat járnak majd be?
B.M.: - A Városligeti-tó mellől indulunk, ahol mindenki kellő folyadékot vehet magához. Ezt követően béka ugrálással végig haladunk az Andrássy úton, aztán a József Attila utcán egyenest a Széchenyi térig. Ott egy színpadon kasztunk olyan jeles személyiségei osztják meg velünk a gondolataikat, mint Ichtiander Salvator vagy Abe Sapien. Az ebihalaknak ugrálóvárral kedveskedünk, a zenét pedig Crazy Frog szolgáltatja majd.
K.R.: - A teljes utat béka ugrálással teszik meg?
B.M.: - Igen. És arra kérünk mindenkit, aki csatlakozni szeretne hozzánk, hogy ezt szintén béka ugrálva tegye. A sétánk végén mindenkinek biztosítunk ajándék görcsoldót és egy pohárnyi friss békanyálat üdítőként.
K.R.: - Mekkora érdeklődésre tartanak számot?
B.M.: - Minden békára számítunk, minden emberre, és minden békaemberre. Valamint minden szimpatizánsra. Mindenkire, aki él és mozog és aki hisz a szeretet és az összefogás erejében.
K.R.: - Nagy szavak ezek. Nem vállalnak túl sokat?
B.M.: - Erre egy híres idézettel válaszolnék: „Nekünk békáknak akkor van jövőnk, ha békák maradunk.”
K.R.: - Nem félnek az esetleges ellenzők megjelenésétől és rendzavarásától?
B.M.: - Ez egy száz százalékban békás rendezvény, de azért felkészültünk rá. Különlegesen kiképzett nemzetközi békafenntartókat kértünk fel a menet biztosítására.
K.R.: - Azt is beszélik, hogy a rendezvényükre ingyen buszjáratokkal hozzák a résztvevőket.
B.M: - Ez aljas, rosszindulatú rágalom. Kétéltűek vagyunk, nem élősködők. Fizetünk az utaztatásért. Halpénzzel.
K.R.: - Az milyen valuta?
B.M.: - Kriptovaluta, mint a Bitcoin. Kicsit megfoghatatlan, de legalább annyira értékes.
K.R.: - Mikor érzik, hogy rendezvényük elérte a célját?
B.M.: - Ha a békák végre megkapják a nekik kijáró tiszteletet. Nem csak futó légyottokat szeretnénk vagy, hogy legyintsenek ránk, esetleg legyeskedjenek körülöttünk, hanem vegyenek minket emberszámba. A tolerancia és az esélyegyenlőség jegyében.
K.R.: - Kívánom, hogy így legyen! Sok sikert a békamenetükhöz!
B.M.: - Brekegjük szépen!

frog-butterfly-pond-mirroring-45863.jpeg

A írás teljes egészében a képzelet szüleménye. Bármiféle hasonlóság élő személyekkel, valós helyzetekkel, nem a véletlen műve, hanem a szándékos szórakoztatásé.

Oszd meg és duhajkodj!